Disputation i kulturantropologi: Transforming Kiruna: Producing Space, Society, and Legacies of Inequality in the Swedish Ore Fields

• Plats: Zoom: https://uu-se.zoom.us/j/67389757803 Geijsalen, Engelska parken, Thunbergsvägen 3H, 751 20, Uppsala
  • Doktorand: Elisa Maria López. Opponent: Toivanen, Reetta, professor.
  • Arrangör: Institutionen för kulturantropologi och etnologi
  • Kontaktperson: Sverker Finnstöm
  • Disputation

Gruvdrift förändrar oåterkalleligt natur och samhällen runt om i världen, och Sverige är inget undantag. I sin avhandling analyserar Elisa López samhällsomvandlingen i och omkring gruvstaden Kiruna, Giron på nordsamiska, de svenska malmfältens ”huvudstad”.

Försvaret kommer att ske i Geijersalen, Campus Engelska parken, Uppsala universitet och över Zoom.

För mer information och om praktikaliteter kring Elisas disputation, vänligen kontakta Sverker Finnström, studierektor forskarutbildningen

Du kan ladda ner och läsa Elisas doktorsavhandling som finns tillgänglig i fulltext i DiVA-portalen.