Philosophy Tea – Mahatma Gandhi: My Life is My Message

• Plats: Reginateatern Trädgårdsgatan 6, Uppsala
  • Föreläsare: Daniel Ogden är forskare och lärare i utopiska idéer, under många år vid Uppsala universitet och nu vid Mälardalens universitet. Peter Wallensteen var den första innehavaren av Dag Hammarskjöld-stolen i freds- och konfliktforskning (1985-2012) och är nu seniorprofessor vid Uppsala universitet.
  • Arrangör: Uppsala universitet i samarbete med Regina teatern
  • Kontaktperson: Gisella Bengtsson
  • Telefon: 018-4711936

I samband med detta filosofiska samtal granskas livet, prestationerna och arvet från ikonen för icke-våldsam handling Mohandas K. Gandhi, mer känd som Mahatma Gandhi (1869-1948).

Hans arbete började med asiatiskt motstånd mot det vita styret i Sydafrika och ledde till ett antal kampanjer för Indiens självbestämmande på 1920- och 1930-talen, vilket bidrog till landets självständighet 1947.

I sin bok My life is My Message sammanfattade han sitt tänkande om icke-våld och dess roll i social förändring. Utan tvekan är han en av 1900 -talets mest inflytelserika tänkare men förblir samtidigt gåtfull: inte lätt att följa eller...

Under samtalet kommer vi belysa vissa aspekter av hans liv såväl som hans bidrag till att tillhandahålla en roll för marginaliserade runt om i världen.

Evenemanget genomförs på engelska. Te och scones serveras.

Pris: 150 kr. Pensionär: 125 kr. Student/ungdom: 70 kr.

Kommande evenemang i serien:
3 november: Naomi Kein - This changes everything
23 november: John le Carré - What is the point of spies?