UppTalk Weekly: Kan mänskliga organ på mikrochip ersätta djurförsök?

• Plats: https://uu-se.zoom.us/j/63893545071
  • Föreläsare: Maria Tenje, professor i mikrosystemteknik vid institutionen för materialvetenskap
  • Arrangör: UppTalk Weekly, en del av teknisk- naturvetenskapliga fakultetens digitala kompetensutvecklingsinitiativ för alumner och samhället
  • Kontaktperson: Lina Sors Emilsson
  • Telefon: 018-471 2138
  • Seminarium

Mänskliga kroppen på ett mikrochip kan vara framtiden för att utveckla nya mediciner. Möt professor Maria Tenje som arbetar med teknisk grundforskning i mikroformat. Med mikroteknik skapar Maria modeller av organsystem, t.ex. blodhjärnbarriären som skyddar hjärnan från farliga ämnen och mikroorganismer. Målet med Marias forskning är att ta fram bättre modeller som helt kan ersätta djurförsök.

Klicka här för att komma direkt till samtalet (zoom-länk)

Skriv in din e-postadress här om du vill ha en påminnelse via mejl 30 minuter innan samtalet börjar.

UppTalk Weekly är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där ni varje tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta samtal och tvärvetenskapliga panelsamtal med forskare från Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen där ni som åhörare har möjlighet att ställa frågor till våra forskare.

UppTalk Weekly är en del i teknisk- naturvetenskapliga fakultetens satsning på onlineutbildningar för alumner och allmänheten.

Klicka här för att läsa mer om UppTalk Weekly och se kommande samtal

UppTalk Weekly: Kan mänskliga organ på mikrochip ersätta djurförsök?