Nytt webbstöd för att skriva akademisk engelska

15 May 2014

Engelska institutionen har startat webbsidorna "Writing in English" om akademiskt skrivande på engelska. Webbsidorna vänder sig till studenter inom alla institutioner och på alla nivåer. Men även andra intresserade kan ha nytta av webbstödet. Det riktar sig framför allt till personer med svenska som modersmål.

Webbsidorna är ett initiativ av Engelska institutionen och redaktörer är Gregory Garretson och Christer Larsson vid institutionen.

Webbsidorna har fem delar:

Referensdel

Innehåller ett antal områden inom akademisk engelska där det ofta kan vara problem för studenterna.

Blogg

Bloggen erbjuder mer personliga synvinklar på akademisk engelska och att lära sig engelska. Blogginläggen skrivs av olika lärare vid Engelska institutionen och andra personer.

Modell-texter

Exempel på riktiga akademiska texter som i de flesta fallen är skrivna av studenter vid institutionen. En del texter är utan lärarkommentarer, en del publiceras komplett med lärarens kommentarer.

Länkar

Länkar till andra resurser på nätet, både inom och utanför Uppsala universitet. Alla länkar har gåtts igenom och bedömts ha bra kvalitet.

Kurssidor

Kurssidorna är kopplade till kurserna i akademisk engelska som ges vid institutionen som en hjälp för studenterna på de kurserna.