Heidegger in Ruins – en minikonferens om postsanning

• Plats: Humanistiska teatern
  • Föreläsare: Professor Richard Wolin, Grad Center, CUNY Professor Steve Fuller, University of Warwick
  • Arrangör: Evenemanget är ett samarbete mellan statsvetenskapliga institutionen, Forum för judiska studier, filosofiska instutitionen samt Uppsala Forum för Demokrati, Fred och Rättvisa.
  • Kontaktperson: Ellen Lindblom
  • Konferens

Vid den här minikonferensen diskuterar vi två olika men överlappande samhällsfrågor. Den ena handlar om Heideggers antisemitism och frågorna det väcker om intellektuellas ansvar i politiskt mörka tider. Den andra handlar om vad postsanning är och om akademin har ett särskilt ansvar för konsekvenserna av vetenskaplig kunskapsproduktion och hur det i så fall kan påverka den akademiska friheten.

13.00–13.15

Välkommen!

13.15–15.00

Keynote-talare professor Richard Wolin, Grad Center, CUNY: Heidegger in Ruins.

Paneldiskussion: What to make of Heidegger’s anti-Semitism and academic and intellectual freedom, med Lars M. Andersson (Uppsala universitet, Forum för judiska studier) och Benjamin Martin (Uppsala universitet, institutionen för idé- och lärdomshistoria).

15.00–15.15

Paus och mingel.

15.15–17.00

Keynote-talare: professor Steve Fuller, University of Warwick: "Post-Truth” - Knowledge as Power Game.

Paneldiskussion: Academia and the public in a “post-truth” world, med professor Sharon Rider (Uppsala universitet, filosofiska instutition), Proscovia Svärd (Mittuniversitetet, institutionen för informationssystem och –teknologi, Forum för digitalisering) och Siri Sylvan (Uppsala universitet, statsvetenskapliga institutionen).

Moderator: Helen Lindberg, Uppsala universitet, statsvetenskapliga institutionen.

Fri entré och öppet för allmänheten. Begränsade antal platser, först till kvarn gäller.

Konferensen hålls på engelska.