"News from America A one-day seminar"

• Plats: Universitetshuset Sal IX
  • Föreläsare: Inger Arenander, tidigare korrespondent för Sveriges Radio i Washington; Henrik Berggren, historiker, författare, tidigare kulturredaktör på Dagens Nyheter; Jonas Björk, professor i journalistik och "Public Relations", Indiana University–Purdue University, Indianapolis; Jørn Brøndal, professor i amerikastudier, Syddansk Universitet, Odense; Christian Christensen, professor i journalistik, media och kommunikation (JMK), Stockholms universitet; Helena Groll, nyhetspresentatör, tidigare korrespondent i Los Angeles, Sveriges Radio; Karin Henriksson, författare, tidigare korrespondent for Svenska Dagbladet, Washington; Ulrika Knutson, journalist, författare, tidigare ordförande för Publicistklubben; Lars Truedsson, föreståndare, Institutet för mediestudier, Stockholm.
  • Arrangör: Svenska institutet för nordamerikastudier, Engelska institutionen
  • Kontaktperson: Dag Blanck
  • Seminarium

Hur får svenskar sin information om USA? Vilken roll spelar svenska korrespondenter i USA? Hur påverkar nyhetsrapporteringen vår förståelse av USA? Vad har de senaste årens förändrade medielandskap betytt? Och vad betyder det starka fokuset på nyheter från USA för rapportering från andra delar av världen?

Information om program och registrering till seminariet finns via länken "webbsida" ovan.