Vetenskapsområdet för humaniora och samhällsvetenskap

Medlemmar i EDU Alumn inbjuds till föreläsningen "Yrkesproffs och medmänniska – en utrikeskorrespondents perspektiv"

• Datum: 15 februari, kl. 18.30–21.00
  • Plats: Humanistiska teatern, Engelska parken
  • Föreläsare: Erik de la Reguera, författare och journalist
  • Arrangör: Fakulteten för utbildningsvetenskaper/ Forum för samverkan och EDU alumn
  • Kontaktperson: Per Wingård, alumnkoordinator

Erik de la Reguera har i flera år arbetat som en av Dagens Nyheters utrikeskorrespondenter i Latinamerika och arbetar för närvarande i Frankrike och Storbritannien. Förutom nyhetsbevakning samt reportage om bland annat rivningen av migrantlägret ”Djungeln” i Calais 2016, har han skrivit boken Gränsbrytarna: den globala migrationen och nationalismens murar” (2014).

Erik de la Reguera kommer att föreläsa om paralleller mellan lärar- och journalistyrket, att arbeta med information för att sprida kunskap men också hur han möter dilemmat att utföra ett professionellt uppdrag och på samma gång vara en medmänniska.

Evenemanget är för medlemmar i EDU alumn.
Efter presentationen bjuds alla alumner på mat och dryck.

Välkomna!

Ytterligare information